Новини

imglink

ЖЕКи підписуватимуть у мешканців акти

ЖЕКи підписуватимуть у мешканців акти про прибирання будинків – мерія

Мешканці Києва зможуть контролювати якість та вчасність прибирання у житлових будинках та дворах шляхом підписання актів виконаних робіт.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

Він пояснив, що часто мешканці знають про те, якою має бути та чи інша комунальна послуга, і куди звертатися, якщо якість цієї послуги незадовільна.

"Так не повинно бути. Двірники або майстри формуватимуть такі акти, де вказують коли, приміром, зроблено вологе прибирання сходових клітин. Жителі цього будинку підписуватимуть документ лише за умови, якщо це прибирання дійсно було виконано", -  сказав Пантелеєв.

Він також відзначив, що наявність підписаних актів для працівника ЖЕКу стане основним доказом його сумлінної роботи і джерелом для нарахування заробітної плати, формування премій та інших заохочень.

Коли саме запрацює така система, чиновник не повідомив. 

Як відомо, згідно з розпорядженням КМДА від 9.03.2011р. № 307 "Про впорядкування надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у Києві", щоденно ЖЕКи повинні підмітати подвір’я і під'їзди, вивозити сміття, чистити баки, прибирати зелену зону.

Також щоденно ЖЕК повинен проводити вологе прибирання сходових клітин до 3-го поверху (вище 3-го поверху – двічі на тиждень).

Раз на місяць працівники зобов’язані мити поручні, підвіконня, віконні рами, поштові скриньки та проводити вологе прибирання від павутиння стін, стелі, ліфта. Двічі на рік – мити вікна на поверхах.

Українська правда. Київ