Новини

imglink

ПОВІРКА ЛІЧИЛЬНИКІВ

ЗНАЙДІТЬ СВІЙ БУДИНОК...

і далі заповните таблицю на сайті ПАК «АК «КИЇВВОДОКАНАЛ».

 

Коротка інформація.

Повірка лічильників води.

Повірка лічильників води виконується через кожні три роки, так зазначено в Законі України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

У багатьох повірка лічильників води викликає не лише подив, а й невдоволення. Але діватися нікуди, повірка лічильників води є обов’язковою.

Щоб повірка лічильників води не здавалася вам такою абсурдною, рекомендуємо розібратися в законі і супутніх постановах.

Навіщо потрібна повірка лічильників води?

Будь-які прилади небездоганні, але точність показань не повинна перевищувати допустимих похибок.

З часом лічильники можуть ставати менш точними. Цьому сприяють сторонні елементи у воді, та й термін служби водомірів не вічний. Тому повірка лічильників води цілком обґрунтована дія.

Погодьтеся, не хочеться переплачувати за послугу тільки тому, що збільшилися показники. Але і в іншому випадку, якщо лічильник рахує менше, ні вам, ні, тим більше, організації, що надає послуги водопостачання, це не на руку. На чому, на чому, але на цьому вже не зекономиш.

Відповідно повірка лічильників води і у ваших інтересах, і водоканалу (або іншої виконавчої організації).

Коли виконується повірка лічильників води?

Переважно, після 3-х років експлуатації лічильників з водоканалу приходить повідомлення про необхідність провести повірку лічильників води. Якщо ж вас ніхто про це не сповіщає, не здумайте пускати все на самоплив. Знайдіть час і зверніться до водоканалу. Вам потрібно буде написати заяву з проханням провести повірку лічильників води. Позапланова повірка лічильників води Також повірка лічильників води буває позаплановою, у випадку якщо ви сумніваєтеся в правильності показань, можете написати заяву на повірку лічильників. Відмовити вам, в принципі, не мають права. Тільки слід врахувати, що позапланова повірка лічильників води проводиться за рахунок власника лічильників.

Як відбувається повірка лічильників води?

До вас має приїхати контролер з водоканалу і записати показання з лічильників.

Далі можна знімати водоміри і віддавати на повірку.

Переважно лічильники знімаються, як і встановлюються, своїми силами. Для цього викликаєте сантехніка, який і зніме лічильники.

Викликати сантехніка ви можете в сервісній службі Домовий.

Майстер приїде в призначений вами час, і оперативно, і правильно демонтує лічильники.

Потім вам тільки залишається віднести лічильники на повірку.

А як же без лічильників? Особливі нюанси повірки лічильників води

Оплата послуг за водопостачання на час повірки лічильників виконується за умовними нарахуваннями, які робляться на основі середніх показників останніх пару місяців. Іноді ж організація, що робить перевірку, забезпечує своїх споживачів тимчасовими лічильниками, тоді розрахунок робиться, як і раніше – за лічильником.

Повірка лічильників води повинна бути проведена протягом одного місяця. Усі витрати, що стосуються повірки лічильників, бере на себе виконавча організація (тобто водоканал). У випадку, коли вам довелося робити повірку за свій рахунок, ви маєте право вимагати, щоб виконавча організація відшкодувала витрачену суму.

Останній етап повірки лічильників води

Якщо ваші лічильники справні, викликаєте сантехніка для встановлення лічильників і після цього їх опломбовує і приймає в експлуатацію працівник водоканалу.

Якщо виявилося, що покази лічильників перевищують допустимі похибки, здійснюється перерахунок платежів. Лічильники ж, скоріше за все, доведеться замінити.

Замінити лічильники вам завжди допоможуть наші сантехніки.

Зателефонуйте нам, або замовте необхідну послугу на сайті в будь-який час.

Інформація з сайту