Новини

imglink

Очень важная новость для Киева!

Очень важная новость для Киева!

Как сообщил Григорий Мельничук

Долго многие пеняли на городскую власть в вопросах застройки, хотя на самом деле главный архитектор не имел права даже зайти на стройплощадку. Теперь городу вернули полномочия - но и спрос будет серьезный. Наша общая задача - помочь городским властям в наведении порядка с застройкой Киева.

Головний архітектор Києва: «Закінчилася ера безвідповідального керування забудовою в місті!»

Із вересня 2015 року до Києва повертається право контролю за забудовою. Так, з метою вдосконалення містобудівного законодавства, повноваження Державної архітектурно-будівельної інспекції передаються місцевому самоврядуванню.

За словами головного архітектора Києва Сергія Целовальника, такі зміни покликані докорінно змінити ситуацію з хаотичною забудовою столиці та запобігти появі скандальних забудов, що суперечать інтересам громади.

«Нарешті дійшла свого кінця ера безвідповідального керування забудовою в місті з територіального, тобто міністерського, а не місцевого – муніципального – рівня, коли рішення про те чи інше будівництво приймала ДАБІ, але реальну відповідальність за резонансні та навіть злочинні забудови несла місцева влада», – зазначає Сергій Целовальник.

Нагадаємо, що з прийняттям закону України №30/38 «Про регулювання містобудівної діяльності» міська влада фактично втратила функцію впливу та контролю за забудовниками. З міського підпорядкування свого часу було забрано ряд структур, в тому числі міське управління Держархбудконтролю. Така ситуація дала «зелене світло» недобросовісним забудовникам й сприяла виникненню таких «монстрів», як-то будинок на Кловському узвозі, 7-а чи на Нижньому валу, 27-29.

«Міська влада чотири роки боролася за повернення своїх повноважень у забудові міста. Відтепер, працюючи єдиним «кулаком», єдиною командою, влада та громада буде мати всі можливості задля дієвого контролю за збереженням обличчя Києва», - зазначив Сергій Целовальник

Слід додати, що за дорученням міського голови В. Кличка, у Києві також створено міжвідомчий центр моніторингу забудови, працівники якого перевіряють законність існуючих забудов та попереджають виникнення таких, що суперечать нормам чинного законодавства. З результатами перевірок, проведених міжвідомчим Центром, можна ознайомитися на порталі monitor.mkk.kga.gov.ua.