Новини

imglink

Аналіз судових справ проти ОСН

Експертка Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення Марія Дзюпин нещодавно відкрила на порталі ЛІГА.net власний блог.

Там вона представила свою статтю, що присвячена аналізу судових справ, які стосуються створення та роботи ОСНів: «Для реформи децентралізації потрібен фундамент».

Стаття являє собою результати аналізу даних з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Марія зробила висновок, що створення нового чіткого законодавчого підґрунтя дозволить значно зменшити кількість конфліктів та підстав для утиску органів самоорганізації населення з боку органів влади. Це питання набуває особливої важливості в контексті реформи з децентралізації.

Очевидно, що проводити будь-які зміни державній владі завжди простіше згори, адміністративними методами. Але саме в контексті децентралізації цього недостатньо. Реальна децентралізація для досягнення поставлених цілей повинна йти з двох сторін: як від держави, так і від самих людей, які готові брати на себе відповідальність за стан справ в своїх містах та селах. Саме вони і є найбільш зацікавленою стороною в покращенні якості життя в громадах.

З матеріалом можна ознайомитись за посиланням: http://blog.liga.net/user/mdzyupyn/article/18098.aspx